пʼятниця, 07 червня 2013 19:17

Кримінальну справу про наїзд засновника "ВКонтакте" на даішника закрили

Кримінальну справу про наїзд засновника "ВКонтакте" на даішника закрили
Фото: lenta.ru

Слідчі встановили, що за кермом "Мерседеса", який скоїв наїзд на інспектора ДПС у Санкт-Петербурзі, знаходився гендиректор "ВКонтакте" Павло Дуров. Про це повідомляється на сайті управління Слідчого комітету РФ по Петербургу.

При цьому, так як слідству не вдалося зібрати достатньо доказів умислу Дурова на застосування насильства щодо поліцейського, кримінальну справу за статтею 318 КК РФ проти засновника "ВКонтакте" було закрито. Дії підприємця кваліфіковані за адміністративної статті про злісну непокору вимозі співробітника ОВС.

5 квітня 2013 білий "Мерседес" з номерами "о388мр98" не зупинився на вимогу поліцейського і, тікаючи від погоні, потрапив у пробку недалеко від офісу "ВКонтакте". Намагаючись все-таки поїхати з місця пригоди порушник скоїв наїзд на співробітника ДПС, який встав перед його автомобілем. Після цього водій зумів сховатися від співробітників ДПС, втікши у бік офісу "ВКонтакте". Затримав поліцейських його особистий охоронець, що несподівано з'явився на місці події.

З'ясувалося, що автомобіль належить віце-президенту "ВКонтакте" Іллі Перекопському. При цьому блогери відзначали, що за кермом автомобіля неодноразово помічали самого Дурова. Крім того, "Мерседес" з цими номерами використовувався соцмережею під час флешмобу "ВКонтакте" влітку 2012 року.

Прес-служба "ВКонтакте" причетність Дурова до інциденту категорично заперечувала. Представники компанії неодноразово підкреслювали, що у нього немає машини, а пересувається бізнесмен пішки або на громадському транспорті.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальну справу про наїзд засновника "ВКонтакте" на даішника закрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути