понеділок, 14 грудня 2009 16:39

Вчені довели, що перевертні існують

Вчені довели, що перевертні існують

Австралійські вчені висунули припущення, що місяць дійсно може породжувати у нас звіра, перетворюючи людей на тварин, що кусаються, плюються і дряпаються, передає Daily Mail.

Хоча ми не можемо фактично перетворитися на кровожерливих істот з байок, проте дослідження показують, що ми подаємо тривожні симптоми.

В липні цього року до лікарні неподалік від Сіднея потрапив 91 хворий з гострим поведінковим порушенням, схожим на поведінку перевертнів.

За словами дослідниці у сфері токсикології Леон Калвер, чверть з випадків приходилися на ніч із повним місяцем, тобто вдвічі більше, ніж за інших місячних фаз. Деякі з цих пацієнтів атакували персонал, кусаючи і дряпаючи їх. Тому їх порівнювали з перевертнями, які у легендах також з"являлись за повного місяця.

За словами вченої, до міфологічних сюжетів про перевертнів належать розповіді про людей, що практикують втирання собі в шкіру магічних мазей або вдихання їхніх парів, намагаючись таким чином досягти переходу від людини до звіра.

Основні інгредієнти мазі - беладона і паслін - речовини, які можуть викликати марення, галюцинації та ілюзії метаморфозу.

Однак сучасні перевертні використовували різні зілля - понад 60% хворих, яких Калвер обстежила під час свого дослідження, були під впливом алкоголю або наркотиків.

За словами лікаря, дані дослідження підтверджують припущення, що особи з гострим поведінковим розладом мають більше шансів потрапити у відділення невідкладної допомоги саме в ті дні, коли місяць у повні.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені довели, що перевертні існують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути