середа, 18 листопада 2015 14:16

"У в'язниці мені надавала сил поезія Франка" - Кольченко

"У в'язниці мені надавала сил поезія Франка" - Кольченко
Фото: avtonom.org

Кримський політв'язень Олександр Кольченко сказав, що у тюрмі його найбільше підтримувала поезія Івана Франка. Про це стало відомо з опублікованої на сайті Комітету солідарності переписки Кольченка із Ольгою Сутугою, матір'ю політв'язня Росії Олексія Сутуги.

"Був засмучений, коли дізнався, що Льоша (Сутуга - Gazeta.ua) зараз в ЄПКТ (Єдине приміщення камерного типу, суворі умови - Gazeta.ua). Передавайте Льоші привіт від "кримських терористів". У перші місяці у в'язниці - коли я ще не адаптувався до такої кардинальної зміни обстановки і часто плакав - мені надавала сил і підтримувала поезія I. Франка. Якщо Льоша знає українську мову (хоча буває і в російській перекладі, але мені оригінал все-таки більше подобається) і туди пропускають україномовну літературу, то я б йому порадив поезію I. Франка для підтримки духу", - написав Олександр Кольченко.

Нагадаємо, кримський художник Петро Павленський заявив, що підпалив двері ФСБ в знак засудження сфабрикованих кримінальних справ проти Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Зараз ви читаєте новину «"У в'язниці мені надавала сил поезія Франка" - Кольченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути