Ексклюзиви
понеділок, 30 вересня 2013 19:15

У табір "Тризубу" двічі приїжджала міліція
5

Фото: Фото надані ГО „Тризуб”

На щорічний вишкільний табір націоналістичної організації "Тризуб" у лісі недалеко села Слов?ятин, Бережанського району Тернопільщини двічі приїжджали міліціонери.

Навчальний збір відбувався 27-29 вересня. Приїхало три десятки прихильників організації з областей Західної України.

"Перший раз міліція приїхала в суботу. Навіть замначальника по громадській безпеці з Тернополя пригнали. Сказали, нібито, їм подзвонили місцеві, скаржачись на те, що люди в камуфляжах роблять якісь розкопки в лісі. Міліція хотіла список учасників табору. Звичайно, ми його не надали. Написали пояснення, що нічого не копаєм, і копати не збираємся", ? розповів Gazeta.ua голова тернопільського осередку „Тризубу" Василь Лабайчук.

Наступного дня міліціонери приїхали в сьомі ранку.

"Для цього мусили з райцентру виїхати о шостій. Заявили, що місцеві чули, що хтось стріляв. Хоча, насправді, всі в той час спали. Міліція знову вимагала список учасників. Ми знову відмовилися. Знову давали пояснення", ? каже Лабайчук.

Кожного разу по прибуттю міліції більшість учасників збору вирушали в ліс. У таборі лишалися організатори, які і спілкувалися з міліцією.

Нагадаємо, за час правління Януковича більше десяти активістів "Тризубу" було засуджено за різними звинуваченнями. Найбільше – за спилювання пам?ятника Сталіну в Запоріжжі. Кілька тижнів тому чотирьох активістів організації в Тернополі засудили за кидання яйцями в співака Потапа.

Зараз ви читаєте новину «У табір "Тризубу" двічі приїжджала міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути