четвер, 31 травня 2012 13:39

У Північній Кореї досі не знають, що Майкл Джексон помер

У Північній Кореї досі не знають, що Майкл Джексон помер
У 1999 році Майкл Джексон мав єдиний концерт у Північній Кореї. Фото: guardian.co.uk

Журналісти видання "The Sun" , мабуть, вперше стикнулися із справжньою проблемою ізоляції, потрапивши до Північної Кореї. У великому репортажі Алекс Пікі та Саймон Джонс розповіли про те, як протягом 7 днів жили за справжньою "залізною завісою".

За словами журналістів, які прибули до країни, вдаючи із себе британських бізнесменів, бідність та злидні в країні просто безмежні. На відміну від сусіднього Китаю, тут британці не побачили жодного усміхненого обличчя. Майже на кожному кроці зустрічали озброєного до зубів вояка. Єдине що тішило око - яскраві мозаїки та транспаранти із зображенням політичних лідерів - Кім Ір Сена та Кім Чен Іра. Решту кольорів складали всі відтінки сірого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підводний човен КНДР потопив корабель Південної Кореї

Багато хто з місцевих жителів змушені голодувати, час від часу споживаючи тільки рис і картоплю.У місцевому молодіжному кафе британці спробували їжу, віддалено схожу на ту, яку можна придбати у Макдональдсі.

"Гамбургер був схожий на типовий біг-мак, але лише сам Бог знає що то там було замість м'яса", - пише Пікі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпад СРСР зіпсував світову статистику передчасної смертності

За єдиної лише згадки про Америку один з їхніх гідів не стримав емоцій - стиснувши кулаки тричі прокричав "Америко, геть!". Пізніше він з великою гордістю показував британцям CD-диск із музикою The Beatles і залюбки увімкнув їм "Жовту субмарину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через загибель судна Пхеньян погрожує Сеулу новою війною

Виявилося, що всі корейці, яких зустрічали журналісти, люблять Бітлз та нерідко ними заслуховуються. Втім ніхто з них не знає про те, хто такі Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Харрісон або Рінго Старр. Ще одна західна "зірка", про яку знають північні корейці - це Майкл Джексон. Втім вони були дуже засмучені, дізнавшись, що "короля поп музики" вже три роки як немає серед живих.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї досі не знають, що Майкл Джексон помер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути