понеділок, 25 липня 2011 18:24

У Нью-Йорку за 1 день зареєстрували 659 одностатевих шлюбів
13

Фото: Фото: Reuters

Протягом неділі, 24 липня, в Нью-Йорку було зареєстровано 659 одностатевих шлюбів, повідомляють у мерії міста. Саме в цей день набув чинності закон, що дозволяє реєструвати одностатеві шлюби в штаті Нью-Йорк.

Як повідомляє Associated Press, на Манхеттені першою парою, яка уклала шлюб, стали 77-річна Філліс Сігел (Phyllis Siegel) та 85-річна Конні Копелєв (Connie Kopelov), які були разом протягом 23 років. Остання, як повідомляється, приїхала на весілля в інвалідному візку.

"У мене подих перехопило", - розповіла Сігел після церемонії одруження. - "Це запаморочливо. Саме той факт, що це з нами сталося - що наші відносини нарешті офіційно зареєстровані, як і у всіх інших".

Як відзначає Associated Press, деякі представники сексуальних меншин висловили бажання зареєструвати свій шлюб відразу ж після настання півночі. Однією з перших пар, які уклали шлюб на території штату Нью-Йорк, стали, наприклад, Кітті Ламберт (Kitty Lambert) і Шеріл Радд (Cheryle Rudd). Церемонія їх одруження відбулася на Ніагарському водоспаді.

У той же день по всьому штату пройшли акції протесту проти одностатевих шлюбів, учасниками яких стали тисячі людей. Деякі з них заявили, що спробують домогтися анулювання укладених шлюбів. "Наступного тижня ми спробуємо довести їм, що все, що вони зробили сьогодні, нелегально", - повідомив пресі один з демонстрантів.

Нью-Йорк став шостим і найбільшим за розміром з американських штатів, що дозволив представникам сексуальних меншин офіційно реєструвати свої стосунки. Законопроект, що дозволяє реєструвати одностатеві шлюби, був схвалений Сенатом штату місяць тому.

До сьогодні одностатеві шлюби вже легалізовані в Коннектикуті, Айові, Массачусетсі, Нью-Гемпширі, Вермонті, а також на території округу Колумбія.

2008 року рішенням Верховного суду Каліфорнії була дозволена реєстрація одностатевих шлюбів і на території цього штату, після чого 18 тисяч одностатевих пар зареєстрували там свої стосунки. Пізніше, однак, в конституцію штату була внесена поправка, в тексті якої йшлося про визнання легітимними тільки шлюбів, укладених між жінкою і чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку за 1 день зареєстрували 659 одностатевих шлюбів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути