вівторок, 26 червня 2012 16:32

У Міністерстві освіти раптом підняли прохідний бал для вступників

У Міністерстві освіти раптом підняли прохідний бал для вступників
Дмитро Табачник. Фото: lb.ua

Міністерство освіти підняло прохідний бал для абітурієнтів до 140 з профільного предмету. Про це сьогодні на селекторній нараді в Міносвіти заявив міністр Дмитро Табачник.

Для непрофільних предметів прохідний бал залишається колишнім - 124. У минулому році прохідний бал становив 124 з усіх предметів.

За словами міністра, до 2 липня, коли стартує вступна кампанія, всі українські університети повинні підключиться до Єдиної державної електронної бази. В електронній базі абітурієнт зможе побачити себе в рейтингу і таким чином оцінити свої шанси на вступ у той чи інший ВУЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник порадив діаспорі розмовляти іншою мовою, а не українською

"Я сам особисто буду контролювати, чи всі університети підключилися до єдиної бази даних, - сказав Табачник. - Я вже сьогодні попередив ректора Луцького Національного технічного університету, що технічний університет, який не може підключиться до електронної бази даних, якось дивно виглядає. Всі, хто не підключиться своєчасно, будуть порушувати рівність і прозорість умов прийому. Приблизно 30 університетів повинні підключитися за 5 днів, що залишилися. В іншому випадку, 2 липня ми будемо вживати відповідних заходів аж до анулювання набору в конкретному вузі ".

Зараз ви читаєте новину «У Міністерстві освіти раптом підняли прохідний бал для вступників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути