Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 01:00

У Львові святий Миколай розправився з радянським дідом Морозом
14

Фото: Ярослав Тимчишин

17 грудня на вулиці Сербській у Львові відбулася передсвяткова вистава просто неба, організована Львівською майстернею шоколаду.

Дід Мороз та його онучка Снігурка розгулювали середмістям і переконували перехожих, що святого Миколая не існує. Новорічні радянські персонажі ще й хотіли поцупити подарунки, які святий чудотворець підготував для усієї України.

Та згодом з'явилися справжні різдвяні герої: святий Миколай, ангел і чортик. Вони вигнали діда Мороза зі Снігуркою. Після перемоги добра святий Миколай зібрав своїх помічників та відправив їх у всі куточки країни, щоб вони принесли мешканцям подарунки під подушку.

"На південь до моря ми передавали мир та злагоду, на схід до українських земель ми передавали спокій, затишок. Ключовим меседжем є те, що кожна українська родина, кожна українська оселя і дитина мають дочекатись Миколая, і він має принести цю таки злагоду", – розповів сам святий Миколай.

Христина Тузяк, менеджер зв'язків із громадськістю, вважає, що українські традиції повинні ширитися по всій Україні та до всіх українських дітей повинні приходити українські святі, а не лише персонажі, які зародились за Радянського Союзу у 36 році.

"Герої мають бути тими, ким ми є. Цей рік дуже добре показав ким ми є: ми є українцями. І Миколай як традиційний український святий, якого зображають у церквах, який ходить до українських дітей, мусить бути всюди", - зазначила вона.

19 грудня помічники Миколая завітають у кожне місто, де є Львівська майстерня шоколаду, та подарують дітям незабутнє свято: в Харкові, Полтаві, Сумах, Черкасах, Хмельницькому, Києві, Кіровограді, Івано-Франківську, Львові, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Чернівцях, Ужгороді.

З міркувань безпеки святий Миколай публічно не обдаровуватиме дітей тільки у Донецьку. Там він ходитиме приватно, так би мовити підпільно.

Зараз ви читаєте новину «У Львові святий Миколай розправився з радянським дідом Морозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути