вівторок, 03 лютого 2015 06:20

У Львові співали пісні Скрябіна та запалювали траурні лампадки
22

Фото: Ярослав Тимчишин

Тисячі львів'ян приєдналися до співвітчизників з інших міст України для вшанування пам'яті Андрія Кузьменка, лідера гурту "Скрябін", який трагічно загинув 2 лютого у ДТП. Андрій поспішав до Києва з Кривого Рогу, де напередодні відбувся один з концертів, присвячених 25-річчю "Скрябіна".

Люди почали збиратися на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченкові близько 19:00. Приносили квіти, запалювали свічки та траурні лампадки. Під акомпанемент гітари співали найвідоміші пісні Скрябіна: "Старі фотографії", "Мама", "Не плач кохана".

Із запалених свічок виклали напис: "Скрябін – любимо". Навіть через декілька годин від початку траурного зібрання ніхто не поспішав розходитись, присутні спілкувалися, молилися та згадували життєві історії, пов'язані з їх кумиром.

"Він був дуже простою людиною. Простою і чесною. Пам'ятаю, привіз на Майдан машину продуктів, так поки гукнули хлопців розвантажувати, сам вхопив величезний мішок гречки і поніс на кухню", - розповідає львівський саксофоніст Юрій Машталір.

Похорон співака відбудеться в середу 4 лютого. З місцем сім'я загиблого ще не визначилась: це може бути цвинтар у Брюховичах, або Личаківське кладовище.

Зараз ви читаєте новину «У Львові співали пісні Скрябіна та запалювали траурні лампадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути