Ексклюзиви
середа, 21 березня 2012 16:31

У Львові людей тримали в клітці через мирні зібрання
8

Фото: Фото: Павло Паламарчук

21 березня на площі Ринок у Львові громадськості показали чого можна чекати після прийняття законопроекту №2450 "Про мирні зібрання".

Акцію провели учасники руху "За мирний протест" та "Відсіч". Біля фонтану Адонісу вони змайстрували велику клітку зі скотчу. Всередині неї було кілька людей із зв'язаними руками.

Роти заклеєні скотчем, на якому був написаний номер законопроекту. Двоє хлопців переодягнених в міліціонерів охороняли затриманих. Не давали можливості їм утекти із клітки. Усіх затриманих утримували через те, що вони мали провести мирне зібрання.

"Венеціанська комісія розкритикувала цей законопроект, - розповіла активістка Ольга Сало. - Проте Верховна рада дає зрозуміти, що має намір таки його прийняти. Цей закон має перш за все обмежувати владу щодо народу, а не навпаки. Згідно з ним, потрібно подавати заявку за чотири дні до проведення акції. Але це абсурд. Адже іноді потрібна швидка реакція. Крім того, дуже часто суд забороняє акції за кілька годин до їх проведення. Таким чином унеможливлюючи оскаржити таке рішення. Це потрібно прописати в законі.

На закінчення акції "затримані" повтікали з клітки. Вони поламали і порвали її.

Зараз ви читаєте новину «У Львові людей тримали в клітці через мирні зібрання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути