пʼятниця, 30 грудня 2011 16:33

У Івано-Франківську показали шоколадні бутсу та Ейфелеву вежу
5

Фото: Фото: Ігор Лісконог

Під Новий Рік до Івано-Франківська завітав Музей шоколадного мистецтва. Експозиція "Країна Шоколандія" діятиме протягом січня у приміщенні краєзнавчого музею у Ратуші.

У музеї виставлено більше півсотні апетитних творів мистецтва: Ейфелева вежа, скриня зі скарбами, бутса на футбольному м'ячі з чорного шоколаду.

Найбільше захоплення у відвідувачів викликає шоколадна комп'ютерна миша. А ось Ейфелева вежа в мініатюрі — найважчий експонат. На її створення витратили три кілограми шоколаду.

Також в експозиції є торти-натюрморти з марципанами. На одному з них майстерно виліплена з цукерок "скатертина-самобранка" — з салом, ковбасою, варениками, качанами кукурудзи, томатами і навіть смаженим поросям. Кожен відвідувач при бажанні може придбати виставлений експонат. Ціна одного солодкого витвору — від 100 до 250 гривень.

Всі експонати виготовлені вручну кондитерами та художниками. Утім, їсти "солодке диво" треба "оперативно", радить експерт музею. Адже термін придатності до споживання солодкого витвору мистецтва становить від 3 до 6 місяців.

Діти віком до 9 років, мають нагоду потрапити до музею абсолютно безкоштовно. А школярі віком від 10 до 18 років, продемонструвавши щоденник з 12 балами, які отримано не раніше, як за три дня до відвідування музею, мають право запросити з собою ще двох відвідувачів.

Відвідувачі за 20 гривень можуть скоштувати звичайні шоколадні цукерки, яких у музеї 64 види. Під кінець екскурсії всіх гостей пригощають гарячим шоколадом із фонтана, який б'є ключем на території музею.

За словами координатора проекту, провідного спеціаліста компанії "АВК" Андрія Яблочкова, ця солодка й водночас гірка пересувна виставка кондитерської компанії "АКВ" діє 15 місяців. За цей час побувала у 14 містах України.

Після Івано-Франківська музей переїде до Кишинева.

Зараз ви читаєте новину «У Івано-Франківську показали шоколадні бутсу та Ейфелеву вежу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути