четвер, 28 квітня 2016 16:10

У Дніпропетровську відкрили найбільший центр допомоги переселенцям
5

Фото: dnipro.depo.ua
Фото: dnipro.depo.ua
Фото: dnipro.depo.ua
Фото: dnipro.depo.ua
Фото: dnipro.depo.ua

У Дніпропетровську за сприяння міжнародного благодійного фонду Карітас відкрився найбільший в Україні недержавний Центр соціальних послуг. Тут комплексно зможуть отримувати допомогу понад 13 тисяч людей на рік.

У Центрі можна отримати консультацію психолога, юриста, позичити медичне обладнання, відвідувати спортивні та творчі гуртки для дітей, дорослих і літніх людей, скористатися послугами перукаря, пральні, відвідати благодійну їдальню, отримати гуманітарну допомогу тощо. Усі соціальні послуги відповідають державному стандарту України.

Головним напрямком роботи Центру є допомога вимушеним переселенцям. Їх у Дніпропетровську нараховується більше 86 тисяч. Водночас сюди зможуть звернутися за допомогою тяжкохворі, ВІЛ-інфіковані, люди з інвалідністю, самотні люди похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найважче переселенцям знайти роботу, найлегше - влаштувати дітей у садок - волонтер

"Одне з важливих завдань нового Центру - не тільки надавати допомогу, яка необхідна людині прямо зараз, але й максимально сприяти тому, аби вона сама змогла повернутися до повноцінного життя і поступово ставати незалежною від дотацій, - розповів президент Карітасу України Андрій Васькович. - Для кожного випадку ми орієнтуємося не на статистику, а на якісний результат вирішення проблеми".

Фінансову та експертну підтримку проекту надає уряд Німеччини і Карітас Німеччини. Тому дніпропетровський центр створили за кращими європейськими зразками. Тут використовують ефективні міжнародні практики та інновації, обслуговування відбувається швидко і якісно, а до людей ставляться з повагою.

"Дніпропетровськ - один з основних регіонів, який брав біженців протягом складних двох років. Наступний важливий крок - досить тривала інтеграція переселенців, забезпечення їх відчуттям стабільності тут, в цьому місті, який для багатьох вже став новим домом", - сказав Вольфганг Мьоссінгер, генеральний консул Німеччини в Дніпропетровську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботодавців, які не приймають переселенців на роботу, не можна покарати - юристка

Більшість працівників центру - вимушені переселенці, що живуть в Дніпропетровську. Вони отримали профільну освіту і постійно підвищують кваліфікаційний рівень. Для цього проходять навчання і тренінги.

Організатори сподіваються, що новий соціальний центр у Дніпропетровську стане пілотною моделлю, і згодом подібні установи з'являтимуться в інших містах України.

Центр розташований за адресою: Дніпропетровськ, вул. Кабардинська, 5.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську відкрили найбільший центр допомоги переселенцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути