вівторок, 20 вересня 2011 16:17

У британському зоопарку слониха малює картини до Дня вдячності слонам

У британському зоопарку слониха малює картини до Дня вдячності слонам

22 вересня у всьому світі відзначатиметься День вдячності слонам (Elephant Appreciation Day). У багатьох зоопарках світу в цей день і в найближчі вихідні будуть проводитись святкові заходи та виставки, головними героями яких стануть слони.

У британському зоопарку Уіпснейд в "день слона" буде організована виставка художніх робіт 13-річної слонихи на ім'я Карішма. Юна Карішма, як і деякі інші індійські слони, володіє пензлем і з задоволенням присвячує своє дозвілля живопису. Картини її здебільшого належать до абстрактного жанру - кожен бачить у них щось своє.

Зоопарк Уіпснейд, розташований неподалік від міста Данстейбл (центральна Англія), є філією знаменитого Лондонського зоопарку, який цього року був включений журналом "Російський Forbes" в десятку зоопарків, де "тварин швидше рятують від зникнення, ніж мучать".

Ця філія з'явилась 80 років тому - в той час, як самому Лондонському зоопарку вже більше 160 років. Зараз у ньому можна побачити 755 видів тварин і птахів.

Зараз ви читаєте новину «У британському зоопарку слониха малює картини до Дня вдячності слонам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути