пʼятниця, 11 грудня 2009 14:47

У 4-річної українки ростуть підліткові груди (ФОТО)

4-річна Діана Бережок з Черкас має рідкісний діагноз - справжнє передчасне статеве дозрівання. Для лікування раз на три місяці дівчинці треба колоти французький гормон діфірілін. Ампула таких ліків коштує понад 5 тис грн.

Живе Діана з матір"ю 26-річною Наталею у трикімнатній квартирі батьків чоловіка, з яким розведена.

"Захворювання у Діаночки помітили у п"ять місяців. У неї вже тоді збільшилися груди. Призначили таблетки прогестерон. Я давала до року і бачу, що воно нічого толком не дає, а дитина стає знервованою", - розповіла мати дівчинки.

За її словами, після цього їх направили у Київ в інститут ендрокренології, а потім Діану обстежували в "ОХМАТДИТі".

"Сказали, що в Діани порушений гормональний баланс. Через це кістки рук розвиваються десь на півтора року швидше. Лікарі сказали, що дитині потрібно колоти сильний французький гормон діфірілін. Його не вистачає в Діаниному організмі. Через це може закритися зона росту і піти місячні. У лікарні з таким діагнозом лежала трирічна дівчинка, в якої вже двічі були місячні, - сказала крізь сльози Наталя.

Жінка розповідає, що в Діани виявили фолікул в яєчнику. Раз у три місяці дитині треба робити ультразвукове обстеження, щоб бачити чи не збільшується.

"Діаночка часто жаліється, що болить біля пупа. В спекотну погоду ми не виходимо на вулицю, бо вона задихається. Точної причини діагнозу нам не кажуть. Мовляв, це може бути вродженим або екологія", - поділилась мати.

Наталя показала журналістці груди Діани. За її словами, такі мають бути у 13 років.

"Вони ростуть далі. Щоб цього не було, гормон треба давати до 9 років. А там буде видно. Діані дали інвалідність", - зазначила вона.

Наталя Бережок отримує на доньку 627 грн соціальної допомоги. Батько дитини безробітний, грошима не допомагає. Жінка зверталася з листами-проханнями про гроші на ліки до чиновників. З міськвиконкому пообіцяли перерахувати одноразову допомогу 200 гривень. Телефонувала по гарячій ліній до Юлії Тимошенко, де відповіли, що на лікування дітей із передчасним статевим розвитком закупівля ліків за кошти державного бюджету не передбачена.

Сама Наталя підробляє на базарі, де за день може заробити 30 гривень.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У 4-річної українки ростуть підліткові груди (ФОТО) ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути