понеділок, 28 травня 2012 04:35

Тисячолітні мумії знайдені в Перу

Тисячолітні мумії знайдені в Перу
Фото: Discovery

В Перу бельгійські археологи розкопали 1000-річний могильник з останками людей, що жили ще до приходу інків. У похованні знаходилося більше 80 скелетів і мумій, в тому числі і десяток дитячих - можливо, їх принесли в жертву.

У своєму інтерв'ю кореспонденту Discovery News археолог Девід Ікхаут (David Eeckhout) розповів: "Могильник являє собою дивовижний за своїм багатством зразок, який дозволить нам вивчити можливі родинні зв'язки померлих, їх приналежність до місцевих або чужих племен, стан їхнього здоров'я, ритуали і похоронні традиції".

У могильнику вчені знайшли останки чоловіків і жінок різного віку, а також гончарні вироби, домашніх тварин, вироби з міді та золота, розфарбовані дерев'яні маски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї знайшли усипальниці віком 1,8 тисячі років

Як сказали журналістам вчені, останки дітей укладені поруч і утворюють кільце по периметру могильника, і не зовсім зрозуміло, чи були ці діти вбиті під час людських жертвоприношень. Багато мумій загорнуті в тканину, і при первинному огляді можна визначити причину смерті.

"Одного з дітей убили ударом по голові. По всьому могильнику можна виявити сліди, характерні для смертельних хвороб, таких як рак і сифіліс", - розповів Ікхаут кореспонденту Discovery News.

Зараз ви читаєте новину «Тисячолітні мумії знайдені в Перу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути