пʼятниця, 10 липня 2015 05:47

Тролінг визнаний кримінальним злочином у Новій Зеландії

Тролінг визнаний кримінальним злочином у Новій Зеландії
Фото: oboi.kards.qip.ru

Згідно з новим законом, інтернет-тролям із Нової Зеландії загрожує до двох років позбавлення волі за "шкідливі цифрові комунікації".

Про це повідомляє The Telegragh.

Порушників будуть карати штрафами в 33,5 тисячі доларів для приватних осіб і 134 тисячі доларів для юридичних. В особливих випадках — тюремне ув'язнення до двох років.

Окремою поправкою представлений момент, коли одна людина закликає іншу до суїциду, або вбивства. В такому разі, винуватцю загрожує до трьох років в'язниці.

За словами прихильників, закон допоможе зменшити психологічну шкоду, якої завдають тролі, а також надасть "жертві" швидкі та ефективні засоби правового захисту.

Противники, у свою чергу, кажуть, що закон обмежує свободу слова і може загрожувати громадським інтересам журналістики в країні.

У законі прописані 10 принципів поведінки в інтернеті, які можуть викликати занепокоєння у іншої людини. Відстежувати виконання нових правил будуть суди і уповноважене агентство. Вони будуть обробляти скарги і взаємодіяти з онлайн-платформами, такими як Facebook, Google і Twitter, на предмет видалення протиправного контенту. 

 

Зараз ви читаєте новину «Тролінг визнаний кримінальним злочином у Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути