вівторок, 07 травня 2013 07:00

Три американські штати відмовилися хоронити Тамерлана Царнаєва на своїй території

Три американські штати відмовилися хоронити Тамерлана Царнаєва на своїй території
Фото: novayagazeta.ru

Влада трьох американських штатів – Массачусетсу, Коннектикуту і Нью-Джерсі – відмовилася надати місця на кладовищах для поховання ймовірного організатора терактів у Бостоні 26-річного Тамерлана Царнаєва, повідомляє ІТАР-ТАСС із посиланням на місцеві ЗМІ. 

За їх даними, відмовою відповіла, зокрема, адміністрація міста Кембридж (штат Массачусетс), де проживав Царнаєв. Його тіло знаходиться зараз в морзі похоронного бюро в місті Вустер (штат Массачусетс). 

Протягом дня тут проходили незаплановані мітинги місцевих жителів. Вони вимагали поховати молоду людину за межами США. 

Дядя Тамерлана – Руслан Царні – який приїхав, щоб забрати тіло, у цьому зв'язку заявив ЗМІ, що його племінник "жив у Америці, виріс тут, його батьківщиною були США". "Він повинен бути відданий землі тут", – резюмував Царні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тамерлан та Джохар Царнаєви справжнісінькі шайтани - Кадиров

Власник похоронного бюро Вустера Пітер Стефан також заявив місцевим ЗМІ, що "ми ховаємо людей незалежно від того, ким вони були за життя, поховаємо і Царнаєва". "Якщо нам відмовили в Кембриджі й в інших місцях, це не означає, що ми не зможемо поховати його", – зазначив він. 

Раніше він повідомив, що тіло підозрюваного в організації бостонських терактів віддадуть землі у понеділок, 6 травня (вівторок за Києвом) на заході сонця, як того вимагає мусульманська традиція. 

Крім того, в неділю низка американських ЗМІ повідомила, що Федеральне бюро розслідувань проводить повторні обшуки в будинку Тамерлана. Додаткових подробиць засоби масової інформації не приводять. Влада ці повідомлення не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Три американські штати відмовилися хоронити Тамерлана Царнаєва на своїй території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути