субота, 23 травня 2015 19:53

Трирічна Мілана, яка втратила частину ноги після обстрілу Маріуполя, знову може бігати
1

Фото: ФАКТИ

Трирічна Мілана Абдурашитова, яка 24 січня під час обстрілу Маріуполя втратила маму і залишилася без лівої гомілки, днями освоїла протез і відразу ж навчилася бігати, стрибати і ходити по сходах.

Про це повідомив Директор столичної протезно-ортопедичної майстерні "Ортотех-сервіс" Олександр Стеценко, пишуть "ФАКТИ".

- Протезувати дітей набагато складніше, ніж дорослих - і технічно, і психологічно. Але Мілана - особлива дитина. У середу ми зробили зліпок, а вже в п'ятницю поставили її на протез. І вона відразу ж пішла - без підтримки родичів і без опори на паличку. Звичайно дорослі бояться робити перші кроки на протезі, а у трирічної дівчинки такого страху не було. Тоді я пережив цілий шквал емоцій. Поставити дитину на ноги за такий короткий термін! Заради цього варто жити", - говорить Олександр Стеценко.

Протез дівчинка отримала від німецького фонду Фріца Кройцера. Фріц Кройцер сам позбувся ноги, коли йому було 25 років. Створивши власний фонд, він почав збирати в Німеччині кошти для допомоги українським дітям-інвалідам.

Фонд забезпечує дітлахів протезами (їх потрібно міняти щороку, тому що діти ростуть), оплачує ремонт, спеціальні косметичні засоби і багато іншого. Цього року Фріц Кройцер помер, і справу продовжила його дочка Христина. Жінка спеціально приїхала в Київ, щоб познайомитися з Міланою.

"Про цей випадок мені розповів Олександр Стеценко, і я була вражена. Ми оплатили дівчинці перший протез і будемо фінансувати її подальше протезування, поки Мілана не досягне повноліття. За всю історію фонду це перша дитина, яка втратила кінцівку в результаті військових дій ", - сказала Христина Кройцер.

Зараз ви читаєте новину «Трирічна Мілана, яка втратила частину ноги після обстрілу Маріуполя, знову може бігати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути