вівторок, 12 травня 2015 15:14

Терористи відправили Україні свої "правила проведення виборів"

Терористи відправили Україні свої "правила проведення виборів"
Фото: www.radiosvoboda.org

Представники незаконних організацій "ДНР" та "ЛНР" направили учасникам тристоронньої контактної групи свої пропозиції щодо проведення муніципальних виборів у Донбасі, повідомляють "Новости Донбасса".

"Представники "ДНР" і "ЛНР" на Мінських переговорах Денис Пушилін і Владислав Дейнего направили (спецпредставникові ОБСЄ у тристоронній контактній групі) Хайді Тальявіні, (екс-президенту України) Леоніду Кучмі, (представнику РФ в контактній групі, послу МЗС РФ з особливих доручень) Азамату Кульмухаметову і координатору робочої групи з політичних питань (послу від ОБСЄ) П'єру Морелю пропозиції Донбасу щодо модальностей проведення муніципальних виборів", - йдеться в повідомленні на сайті сепаратистів "ДАН".

У повідомленні наголошується, що пропозиції включають проект закону України "Про особливості проведення місцевих виборів, передбачених Комплексом заходів з виконання Мінських угод.

"Основою концепції законопроекту є самостійне і незалежне формування населенням окремих районів тимчасових виборчих комісій. Саме ці комісії визначать порядок організації виборів, агітації, підрахунку голосів і т. д", - підкреслюють представники "ДНР" та "ЛНР".

У документі йдеться також, що "до виборів не будуть допущені українські партії, представники яких брали участь у введенні режиму АТО, економічній блокаді, в розпалюванні мілітаристської пропаганди і соціальної та міжнаціональної ворожнечі".

"У відповідності зі стандартами БДІПЛ, вибори відбудуться після скасування АТО та прийняття закону України про амністію ополчення і політичних активістів Донбасу", - зазначено в пропозиціях організацій.

В організаціях "ДНР" та "ЛНР" заявляють, що спостерігати за виборами буде БДІПЛ, ОБСЄ та представники інших міжнародних організацій.

"Необхідними умовами для виборів закон також визначає безумовне введення в дію статей 1 - 9 закону України про особливості самоврядування в окремих районах (про особливий статус) і повне зняття економічної блокади", - наполягають автори документа.

За словами Пушиліна, які наводить ДАН, "ці пропозиції відповідають пунктам 4 і 12 мінського комплексу заходів."Вони будуть обговорені на сесії робочої групи в Мінську 22 травня", - додав Пушилін.

Він також зазначив, що буде піднято питання про скасування неузгодженої поправки в закон про особливий статус. "Вона була прийнята 17 березня 2015 з ініціативи президента України Петра Порошенка в односторонньому порядку. Закон був практично скасований цією поправкою, що стало грубим порушенням пункту 4 комплексу заходів. Без скасування цієї поправки, підкреслив Пушилін, подальше просування мирного процесу буде неможливим", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Терористи відправили Україні свої "правила проведення виборів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути