неділя, 21 червня 2009 14:13

Теракт в мечеті: 63 трупа, 200 поранених (ФОТО)

За останніми даними, в результаті теракту поблизу мечеті на півночі Іраку загинули щонайменше 63 людини, близько 200 осіб поранені. Таку інформацію наводить агентство Associated Press з посиланням на поліцію провінції Кіркук, де стався теракт.

Бригадний генерал Сархат Кадір з іракських сил безпеки повідомив, що рятувальники дістали з-під уламків мечеті та довколишніх будинків в цілому 63 тіла загиблих. На місці вибуху продовжується розбір завалів.

Вибух стався напередодні поблизу шиїтської мечеті незабаром після закінчення денної молитви. Потужність вибуху була такою, що розташовані по сусідству невеликі будинки перетворилися на руїни, мечеть отримала сильні пошкодження. Начинена вибухівкою вантажівка стояла біля узбіччя дороги та вибухнула в той момент, коли віруючі залишали мечеть.

За декілька годин до теракту прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі заявив, що виведення американських військ з іракських міст, завершення якого заплановане на кінець червня, є "великою перемогою" для країни. Спостерігачі попереджали, що бойовики обов"язково спробують затьмарити цю подію, повідомляє РБК.

Всі фото Reuters
Зараз ви читаєте новину «Теракт в мечеті: 63 трупа, 200 поранених (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути