четвер, 31 березня 2016 02:10

Танкова бригада США посилить Збройні Сили Східної Європи

Танкова бригада США посилить Збройні Сили Східної Європи

Сполучені Штати Америки направлять до східноєвропейських країн-членів НАТО одну танкову бригаду для постійного розміщення. Про це повідомили в Пентагоні, передає Deutsche Welle.

За даними американського військового відомства, бригада дислокуватиметься з початку 2017 року почергово у різних країнах Східної Європи. Дислокація танкового з'єднання стане кроком у відповідь на "агресивний" курс Росії, зазначається у повідомленні.

"Цей план збройних сил продовжує демонструвати наш сильний та виважений підхід щодо заспокоєння наших союзників по НАТО та партнерів унаслідок агресивного курсу Росії у Східній Європі та будь-де", - заявив головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

У проекті бюджету Пентагона на наступний рік передбачається виділення 3,4 мільярда доларів на фінансування операцій у Європі. Ця сума вчетверо перевищує торішню. Минулого року низка країн Балтії вела переговори з Вашингтоном щодо розміщення американського важкого озброєння на їхній території.

Раніше США передали Силам оборони Естонії партію ракет для протитанкових систем FGM-148 Javelin, що надійшли нещодавно на озброєння в Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Танкова бригада США посилить Збройні Сили Східної Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути