середа, 26 жовтня 2011 12:10

Табачник відповів ректору КПІ, який критикував Міносовіти

Табачник відповів ректору КПІ, який критикував Міносовіти

Міністр освіти, науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що оголошувати конкурс на посаду ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" (КПІ) треба 1 листопада.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в Києві, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Контракт нинішнього ректора закінчується 1 листопада. Оголошувати конкурс раніше, на живе місце, я не можу. Чому хтось метушиться? Бо в когось якісь негаразди. 1 листопада ректор стане в.о., й тоді нехай висувається. Чому я маю порушувати закон і призначати вибори, поки контракт діє? Ми ж розуміємо, що якщо він просидів там 20 років, то його шанси переобратися вищі, ніж у когось іншого", - зазначив Табачник.

За словами міністра, роботу нинішнього ректора КПІ Михайла Згуровського розглядало контрольно-ревізійне управління (КРУ) та експертна комісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник не знає реальне життя українських шкіл - Ніколаєнко

Як підкреслив Табачник, від КРУ в Міністерство документів не надходило, а експерти зауважили, що в аспірантурі захищаються лише 18% науковців.

"Якщо метушня через КРУ, то поки що результатів немає. Треба закінчувати плітки. Я кандидатів не висуваю, їх висувають підрозділи", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Згуровський заявив, що КПІ перебуває в стані постійної боротьби з певними комерційними структурами, які намагаються у нього відібрати власність.

Крім того, він виступив з критикою на адресу Міносвіти, звинувачуючи відомство в тому, що воно "намагається здійснювати оперативне управління освітніми процесами, чинить суто адміністративне втручання в справи, що відносяться нерідко виключно до повноважень навчального закладу".

Зараз ви читаєте новину «Табачник відповів ректору КПІ, який критикував Міносовіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути