пʼятниця, 22 лютого 2013 19:33

Свідки у кримінальній справі проти Ніни Москаленко дали показання на користь вчительки

Свідки у кримінальній справі проти Ніни Москаленко дали показання на користь вчительки
Ніна Москаленко Фото: gazeta.ua

Сьогодні в Печерському райсуді Києва продовжили допит свідків по обвинуваченню Ніни Москаленко. Її звинувачують в побитті одного із робітників, яких найняли рейдери, аби поставити свій паркан біля будинку вчительки української мови.

Адвокат обвинуваченої Олександр Свередовський подав відповідні документи для судді, аби він закрив справу. У документах зазначалось, що раніше прокуратура відмовила Бондару в порушенні справи, а це, за словами адвоката, означає, що справу можна вже закривати. Однак, суддя Віктор Кицюк відмовився закривати справу вже сьогодні. Пояснив це тим, що ще потрібно дати ці документи на ознайомлення прокурору та адвокату позивача. А часу вже немає, тому що Печерський райсуд працює до 15:45.

Серед свідків допитали матір Ніни Москаленко Ганну Макарівну та громадського активіста Олександра Солонька, який 21 червня, коли за словами Бабенка його побили, був на місці інциденту.

"Моя дочка кота не вдарить. Не те, щоб людину. Вона здоров'я не має, аби побити такого чоловіка. Це все брехня. Цього Бондаря найняли рейдери, аби він паркан наш поламав", - емоційно розповіла за трибуною Ганна Макарівна.

Вона весь день була на вулиці, тому бачила, як відбуваються події.

"Вони лише кричали один на одного. Ніна хотіла його відігнати з нашого городу. Але він не слухав. Лякав її, що вб'є, якщо не відступить. Вона його відштовхнула, коли він вхопив її за руку. Ото і все, що було", - запевнила Ганна Макарівна.

Інший свідок Олександр Солонько теж дав показання на користь Ніни Іванівни.

"Я всього інциденту не бачив. На місце підійшов, коли цей Бондар шарпнув Ніну Іванівну за руку. Потім вони розійшлись. Бійки не було. Пам'ятаю, що в Бондара була розірвана футболка. Але, на мою думку, це могло стати результатом того, що Ніна Іванівна могла його відштовхнути, коли він її потягнув за руку", - розповів із-за трибуни Олександр.

На питання адвоката Олександра Свередовського, чи не бачив він лопати на місці сварки, і якою за свідченнями потерпілого, його побили, Солонько заперечив.

"Лопати не бачив. Розбороняти їх не брався, бо як такої бійки не було, а ми, як громадські активісти, можемо діяти тільки в межах правового поля", - пояснив Солонько.

Позивач Бондар увесь час із посмішкою спостерігав за діями в суді та постійно хитав головою. Час від часу намагався щось вигукнути, але його вчасно зупиняв його ж адвокат.

Врешті, захисник Ніни Москаленко навів свій аргумент, щодо справи. Він пояснив, що потрібно її закрити через те, що раніше прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи.

"Сьогодні ми вже не встигнемо прийняти остаточне рішення, оскільки вже третя година, а суд працює до 15:30. Потрібно, щоб з цими документами ознайомився прокурор і адвокат позивача. Оголошую перерву до 25 лютого. Слухання відбудеться о 15:00", - закінчив слухання суддя.

Олександр Свередовський боїться, що за цей час можуть сфабрикувати документи.

"Я впевнений, що якби суддя сьогодні прийняв рішення, то воно було б на нашу користь. А так у іншої сторони з'явився час, аби підробити документи і додати до справи. Не здивуюсь, якщо вони скажуть, що Ніна Іванівна розрубала Бондару голову, і все це закріплять довідкою лікаря", - припустив адвокат вчительки.

Нагадаємо, проти Ніни Москаленко порушили кримінальну справу за ч.2 ст.122 (умисне тяжке тілесне ушкодження з метою залякування або примусу). До цього у її двір неодноразово проникали невідомі люди та з погрозами вимагали віддати їм будинок на Землянському провулку 14, що в елітному Печерському районі столиці. Кілька разів валили паркан та обрізали проводи.

Зараз ви читаєте новину «Свідки у кримінальній справі проти Ніни Москаленко дали показання на користь вчительки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути