пʼятниця, 22 листопада 2013 14:27

Шведи відкрили Будинок престарілих для геїв та лесбійок, який назвали "Веселкою"

Шведи відкрили Будинок престарілих для геїв та лесбійок, який назвали "Веселкою"
Фото: thestar.com.my

Перший будинок престарілих ЛГБТ відкрили у Стокгольмі, назвали заклад "Веселкою". Сьогодні, 22 листопада, Будинок відкриють офіційно. Про це розповідає The Local.

"Веселка" - це кооперативна асоціація для людей від 55 років, яка має у своєму розпорядженні 27 апартаментів на 3 верхніх поверхах житлового будинку. Вже 40 чоловіків та 40 жінок претендують на помешкання тут. Цей Будинок пристарілих має стати прихистком для геїв, лесбійок, бісексуалів та трансгендерів у літньому віці.

"Деякі наші клієнти молодші за зазначений вік — вони планують своє поселення у "Веселку" у 2030-х роках, але забронювати місце готові вже зараз", - розповідає заступник голови асоціації Ларс Мононен.

"У нас, як правило, немає дітей, більше того — близьких родичів теж немає. Після виходу на пенсію бракує соціальної взаємодії та спілкування. "Веселка" гарантуватиме нам більш надійний соціальний захист і дозволить брати участь в житті соціуму. Це місце, де люди шукатимуть спілкування з сусідами, а не уникатимуть його", - додав Мононен.

Зараз ви читаєте новину «Шведи відкрили Будинок престарілих для геїв та лесбійок, який назвали "Веселкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути