вівторок, 23 березня 2010 16:09

Шуфрич каже, що скидати воду в Київському водосховищі наказала Тимошенко

Шуфрич каже, що скидати воду в Київському водосховищі наказала Тимошенко

Рівень води в Київському водосховищі буде знижений ще на півметра. Про це на брифінгу завив голова ВАТ "Укргідроенерго" Семен Поташник.

Поташник підкреслив, що це буде зроблено для мінімізації загрози підтоплення в деяких районах Києва і області. "Це дасть нам можливість оперативно регулювати приток в залежності від того, яким є і яким буде льодове навантаження ..."спрацювавши" ще на півметра нижче горизонту мертвого об"єму, у нас з"являється досить солідна регульована ємність для того, щоб коли буде пік паводку, ми могли зрізати його ... десь приблизно, як мінімум, близько 1000 куб. м за секунду залишати для того, щоб заповнити звільнений об"єм, і тим самим (регулювати) рівень Дніпра в районі м. Києва", - заявив Поташник.

Також голова ВАТ "Укргідроенерго" підкреслив, що для цих же цілей по горизонт мертвого об"єму було звільнено Кременчуцьке водосховище.

У свою чергу міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич підкреслив, що перші рішення про зниження рівня води в Київському водосховищі було прийнято 1 березня ц.р. попереднім урядом. "Я б не хотів, щоб були спекуляції, що це робиться заради якихось заповідних місць на південь по ходу Дніпра, я маю на увазі Конча-Заспу. Ми тільки що перевірили до метра: у разі повені основна загроза - це Осокорки, Вишеньки та Гнідин", - запевнив Шуфрич, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич каже, що скидати воду в Київському водосховищі наказала Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути