вівторок, 28 липня 2015 13:10

Суд у Тріполі виніс остаточний смертний вирок синові Каддафі

Суд у Тріполі виніс остаточний смертний вирок синові Каддафі
Фото: Reuters

Кримінальний суд лівійської столиці у вівторок виніс остаточний смертний вирок вісьмом представникам режиму колишнього лідера країни Муаммара Каддафі, в тому числі його синові Сейф аль-Ісламу.

Про це повідомляє телеканал "Аль-Арабія".

Також серед засуджених до страти такі знакові для Лівійської Джамахірії персони, як екс-прем'єр Аль-Багдаді аль-Махмуді і глава лівійської розвідки Абдалла ас-Сінусі.

Син колишнього лівійського лідера не був присутній в залі суду, він був засуджений заочно, оскільки перебуває в ув'язненні в місті Зінтані, чиї збройні формування відмовилися підкорятися уряду в Тріполі.

У свою чергу, глава Мін'юсту міжнародно визнаного кабінету міністрів, що засідає в Тобруці, Альмабрук Каріра в понеділок заявив, що "влаштований у Тріполі суд над керівництвом режиму Каддафі є незаконним, так як вершиться бойовиками".

Каріра закликав міжнародне співтовариство не визнавати його вердикти.

Підсудним висунуті звинувачення в підбурюванні до вбивства мирних демонстрантів і формуванні каральних загонів для придушення демонстрацій у дні революції 17 лютого 2011 року. Крім того, представників поваленого режиму звинувачують у корупційних злочинах.

З моменту повалення і вбивства в 2011 році під час збройного конфлікту лідера країни Каддафі Лівія переживає період кризи. В результаті розбіжностей в країні виникло двовладдя: з одного боку - обраний на загальних виборах парламент, що засідає в місті Тобрук, на чолі з Абдаллою ат-Тані, з іншого - проісламістський Загальний нацконгрес, що засідає в Тріполі з обраним ним прем'єр-міністром Омаром аль-Хасі. При цьому низка районів Лівії взагалі не контролюється центральною владою, і їх захоплюють бойовики угрупування "Ісламська держава".

Зараз ви читаєте новину «Суд у Тріполі виніс остаточний смертний вирок синові Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути