понеділок, 22 квітня 2013 17:06

Штрафи для українських водіїв зростуть утричі

Штрафи для українських водіїв зростуть утричі
Найбільше зросте штраф за непристебнутий ремінь безпеки. Фото: dt.ua

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроект, яким пропонується посилити відповідальність за окремі види правопорушень. Зазначений документ підготовлено в рамках виконання Національного плану дій на 2013 рік. Законопроектом пропонується підвищити штрафи для водіїв за низкою правопорушень, передають "Коментарі".

Зокрема, найбільше зросте штраф за непристебнутий ремінь безпеки: з 51-85 гривень до 170-340 гривень, а також за "невиконання вимог посадових осіб МВС" - до 1020 гривень для звичайних водіїв та до 1700 гривень для посадових осіб. Також з'явиться новий штраф - за "встановлення на проїжджій частині предметів, які перешкоджають проїзду транспортних засобів або їхній зупинці чи стоянці", крім окремо визначених випадків, пропонують штрафувати на 340-510 гривень або залучати до громадських робіт.

Крім того, міліції хочуть дати право "здійснювати в порядку, встановленому МВС, контроль технічного стану колісних транспортних засобів під час їхньої експлуатації". Також пропонується надати міліціонерам право відвідувати підприємства, установи й організації для виконання контрольних і профілактичних функцій щодо убезпечення дорожнього руху і в установленому порядку видавати приписи на усунення виявлених порушень.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи для українських водіїв зростуть утричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути