середа, 06 березня 2013 17:03

Столичні смітники обклеять наліпками проти насильства над жінками
6

Фото: Фото: Андрій Жигайло

У рамках інформаційної кампанії "Насильство — це сміття, яке треба виносити з дому" в столиці на тисячі сміттєвих контейнерів у спальних районах міста будуть розклеєні наліпки з текстом "Насильство — це сміття, яке треба виносити з дому" та номерами телефонів соціальних служб. Мета компанії  донести до жінок та чоловіків, що насильство неприпустиме у сучасних родинах та з ним потрібно боротись.

Крім цього, більше тисячі плакатів із зазначеним закликом буде розміщено на дошках оголошень житлових будинків, ще у 500 медичних закладах.

"Насильство є найбільш розповсюдженою формою порушення прав людини. Моральне і фізичне насильство руйнує особистість потерпілої, негативно впливає на її соціальне життя та можливість гармонійно виховувати дітей. Насильство над жінками, це сміття яке треба виносити  з дому. Наша кампанія має на меті донести до жінок та їх чоловіків, що насильство неприпустиме, та закликати жінок у випадках насильства звертатись по допомогу до спеціальних служб. В Україні чомусь не прийнято говорити про це, але ми закликаємо зламати цю традицію", - каже Галина Скіпальська, виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду "Українська фундація громадського здоров'я".

У рамках акції в столиці відпрацьовуватимуть модель міжвідомчої взаємодії з питань попередження насильства, до якої залучать соціальні служби та виконавчу владу. Ця модель у подальшому ляже в основу нового закону "про запобігання та протидію домашньому насильству", який зараз розглядають у Кабінеті міністрів.

"Україна в числі 17 інших країн приєдналась до Конвенції Ради Європи про запобігання насильству жінок і домашньому насильству та боротьбу із цим явищем. Закон передбачає розширити перелік  органів та установ, на які покладається здійснення заходів з питань попередження насильства", - розповів Руслан Ковбаса, директор департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики України.

Торік, Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка провів дослідження, та встановив, що кожна друга  з опитаних жінок зазнавала фізичного насильства протягом останнього року. Серед них більше жінок, які зазнавали не один, а два чи більше видів насильства. Найпоширенішими видами фізичного насильства виявилися ляпаси, тягання за волосся і жбурляння предметами.

 

Зараз ви читаєте новину «Столичні смітники обклеять наліпками проти насильства над жінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути