вівторок, 27 жовтня 2015 18:46

Стало відомо, коли Київ планує амністувати бойовиків Донбасу

Стало відомо, коли Київ планує амністувати бойовиків Донбасу
Фото: inpress.ua

Процедура амністії на досі не підконтрольній Києву території Донбасу запрацює після того, як на цій території проведуть вибори за українським законом.

Про це розповів представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний, пише "Українська правда".

За його словами українська сторона сьогодні у Мінську презентувала концептуальні підходи до політичного процесу. Зокрема, щоб вибори на окупованих територіях відбулися за існуючим законом про місцеві вибори з певними корективами.

"Необхідно застосовувати вже існуючий закон про місцеві вибори, з можливими корекціями, які можуть бути або внесені до нього, або затверджені окремим законом про особливості застосування і поширюватиметься на окуповані території", - пояснив Безсмертний.

Він додав, що цей політичний процес має включати політичний плюралізм, свободу ЗМІ, відновлення на окупованих територіях політичних партій, тощо.

За словами Безсмертного перед цим має бути "виконана безпекова складова": повне виконання обох Мінських протоколів, розмінування, демілітаризація, виведення незаконних збройних формувань, іноземних військ, відновлення контролю української держави над відповідною територією.

"Після того, коли відбудуться вибори, відбувається повне дезавуювання результатів того, що відбувалося 2 листопада 2014 року (коли відбулися так звані вибори ДНР і ЛНР - ред.), певних повноважень набувають органи місцевого самоврядування згідно з законом про особливості місцевого самоврядування і починається процедура амністії", - сказав Безсмертний.

Він додав, що реакція інших сторін на пропозиції України поки невідома, а наступне засідання відбудеться контактної групи відбудеться 3 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Київ планує амністувати бойовиків Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути