понеділок, 11 квітня 2016 12:20

Справа ГРУшників: суд відмовився допитати свідків - ЛНРівців

Справа ГРУшників: суд відмовився допитати свідків - ЛНРівців
Суд над ГРУшниками.Фото: pl.com.ua

На сьогоднішньому засіданні у справі ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва Голосіївський суд відмовив у допиті свідків з боку ЛНР в режимі відеоконференції по Skype. За законом має бути безпосередня явка зазначених осіб.

Про це з судової зали повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Прокурори просили долучити до справи лист від української сторони ЦВК щодо фіксації режиму порушення вогню на території Луганщини у травні 2015 року. Суд прийме його до вивчення після завершення представлення фактів захисту.

Адвокати захисту просять відкласти судове засідання до 22 квітня, щоб забезпечити явку ще двох свідків, які є громадянами Росії.

"Я зможу забезпечити присутність полковників Міноборони РФ Литвиненка та Чепрасова не раніше 22 квітня", - заявила адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захищати ГРУшників на суді будуть бойовики

За словами адвокатів, російські полковники фіксували режим порушення вогню у штабі на території України. На що суддя зазначила: "На місці бою полковників не було. Що саме вони можуть розказати?". Адвокати не змогли аргументовано відповісти на це питання.

Прокурори виступили проти виклику цих полковників до суду.Судді оголосили перерву, після якої заслухають свідка захисту - слідчого СБУ Олександра Томусяка.

Зараз ви читаєте новину «Справа ГРУшників: суд відмовився допитати свідків - ЛНРівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути