середа, 09 грудня 2009 14:05

Список тварин, яким загрожує вимирання через зміну клімату (ФОТО)

Автор: Фото: Steve Zack
  Мускусний бик
Мускусний бик

Зміна клімату впливає на всіх тварин, але деякі з них більш чутливі до глобального потепління, ніж інші. Про це йдеться в новій доповіді, опублікованій Товариством захисту дикої природи, повідомляє Discovery.

Доповідь під назвою "Звязок між вирубкою лісів і зміною клімату", була опублікована сьогодні. Як раз в цей час представники 190 світових держав зустрілись в Копенгагені, щоб обговорити глобальні заходи з контролю викидів промисловості і глобального потепління.

Доповідь містить матеріали про більш ніж десяток тваринних видів і груп, яким безпосередньо загрожує зміна умов життя на планеті. Тваринам загрожує зміна температур на землі і в морі, вирубка лісу, поява нових хвороб і збільшення загрози з боку хижаків.

Не всі знають, що приблизно 20% всіх викидів парникових газів спричиняє саме вирубка лісів. Це більше, ніж від усіх вантажівок, поїздів, автомобілів і літаків на Землі.

От лише деякі з видів, яким загрожує вимирання.

Дрізд Бікнелля - різновид птаха, який розмножується і гніздиться високо у горах Північної Америки. Навіть невеликі зміни температури загрожують його існуванню.

Фламінго - зміна клімату впливає на придатність і якість ареалу проживання цих птахів в Південній Америці, Азії та Африці.

Дельфін Ірраваді - його берегові різновиди залежать від потоку прісної води з лиманів в південно-східній Азії. Зміни температури води і її солоності призведуть до зникнення цих дельфінів в майбутньому.

Мускусний бик - вид, який проживає в жорсткому середовищі арктичної тундри. Він страждає від хижаків ведмедів гризлі, які мігрують на північ у зв"язку з зміною кліматичних умов.

Черепаха Хавксбілла - океанська рептилія, чия біологія залежить від температури оточуючого середовища. Вищі температури впливають на кількість жіночих особин в популяції, що спричиняє зменшення популяції в цілому.

"Не зважаючи на всі поточні політичні розбіжності з приводу метеорологічних даних, ми можемо з упевненістю сказати, що зміна клімату загрожує нашій планеті істотними втратами серед дикої природи", - сказав Стівен Сандерсон, голова Товариства захисту дикої природи.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Список тварин, яким загрожує вимирання через зміну клімату (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути