четвер, 10 березня 2016 19:01

Сотні людей у центрі Львова заспівали гімн України до 151-ї річниці його виконання
5

Фото: Ярослав Тимчишин

Сьогодні у Львові на площі Ринок декілька сотень людей під супровід військових оркестрів заспівали повну версію пісні "Ще не вмерла України". Таким чином львів'яни відзначили 151-у річницю з дня першого публічного виконання Державного гімну України.

Взяти участь у співочому флешмобі прийшли учні, студенти, військовики Нацгвардії, бійці ДСНС керівництво міста, духовенство та пересічні львів'яни. Така акція вже стала традиційною для Львова і відбувалась четвертий рік поспіль.

Перед виконанням Національного Славня студенти перед міською Ратушою розгорнули велетенський синьо-жовтий стяг. Під музику оркестрів Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Західного територіального управління Національної гвардії України та Державного університету безпеки життєдіяльності державний гімн виконав чоловічий хоровий колектив хор "Гомін", після чого присутні запустили в небо синьо-жовті кульки.

У свою чергу, міський голова Львова Андрій Садовий попросив всіх присутніх присвятили спільне виконання Державного гімну Надії Савченко, оскільки слова пісні відображають суть нашої героїні.

"Щоразу, коли ми виконуємо Державний гімн це не просто пісня, а річ яка спонукає нас до пам'яті, відповідальності та шани до усіх тих, хто віддав своє життя навіть за слова цієї пісні. Думаю, ті хто живуть цими словами, за ними майбутнє нашої країни", - сказав у своєму виступі Головний військовий капелан ЛА УГКЦ та Настоятель гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла отець Степан Сус

Нагадаємо, публічно Державний гімн України виконали рівно 151 рік тому в Перемишлі — під час першого в Західній Україні шевченківського концерту.

Зараз ви читаєте новину «Сотні людей у центрі Львова заспівали гімн України до 151-ї річниці його виконання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути