субота, 02 серпня 2014 09:25

Українських солдатів з Нацгвардії вчитимуть за американськими стандартами

Українських солдатів з Нацгвардії вчитимуть за американськими стандартами

У зв'язку з продовженням російської агресії в Україні, Пентагон ухвалив рішення наступного року відправити своїх військових інструкторів для навчання українських силовиків.

Як пише американське видання The Hill, оборонне відомство США має намір виділити на це 19 мільйонів доларів зі спільного фонду Пентагону і Держдепу, призначеного для фінансування програм з навчання боротьбі з тероризмом, інформує "ТСН".

Згідно з цим планом, американські військові в Європі чи бійці каліфорнійської Національної гвардії навчать і екіпірують чотири роти і один штаб оперативно-тактичного управління українською Нацгвардії. Цей план повинен бути схвалений у Конгресі для того, щоб набути чинності.

Як заявив прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, така допомога сприятиме зміцненню внутрішньої безпеки країни. За його словами, навчання має проходити в Україні в міжнародних миротворчих центрах. У той же час в Пентагоні зазначили, що допомагати Україні зброєю і своїми військовими, поки не збираються. "Армія США не братиме участі у вирішенні українського конфлікту", - зазначив Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Українських солдатів з Нацгвардії вчитимуть за американськими стандартами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути