середа, 04 вересня 2013 10:28

Сьогодні хасиди святкуватимуть Новий рік

Сьогодні хасиди святкуватимуть Новий рік
Фото: despravda.com

Сьогодні в Умані, Черкаської області, хасиди з усього світу зустрінуть Рош-Га-Шан – новий, 5774-ий рік, повідомляє УНН. Сьогодні вранці розпочався обряд поклоніння – хасиди будуть молитися з ранку до появи першої зірки на небі.

Після молитви вони починають святкувати новий рік - на них чекає святкова вечеря. В цей день вони їдять тільки кошерну їжу, обов'язковими в меню є солодощі та яблука з медом – щоб рік був солодким.

"На Новий рік треба їсти символічну їжу, що означає добро. Яблука з медом – це означає, що солодким буде весь рік. Також треба їсти голову риби, щоб ми були як голова, а не хвіст", - розповідає паломник Яков.

Завершилися молитви та вечеря – і хасиди йдуть купатися до місцевих водойм. Всі паломники пірнають у воду голяка, а вже після цього вони всю ніч співають і танцюють. Святкувати новий рік паломники будуть два дні, потім наступає шабат і вже після нього паломники почнуть збиратися додому.

За офіційними даними цього року, станом на сьогоднішній ранок, до Умані приїхало більше 25 тис. паломників із 15 країн світу. Самі ж хасиди кажуть, що їх у місті значно більше. В місто приїхали віруючі із 15 країн світу:Швейцарії, Великобританії, Німеччини, Франції, США, Італії, Іспанії, ПАР, Канади, Індії, Чехії, Бельгії, Росії, Киргизстану та Ізраїлю. Серед них більше двох тисяч дітей, та майже 20 жінок.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні хасиди святкуватимуть Новий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути