вівторок, 29 березня 2016 17:06

Збори акціонерів ПАТ "Київгаз" будуть проведені 18 травня

Збори акціонерів ПАТ "Київгаз" будуть проведені 18 травня

Керівництво Публічного акціонерного товариства "Київгаз" звернулось з листом до ПраТ "Компанія Київенергохолдинг" про перенесення загальних зборів акціонерів на іншу дату в зв`язку з с чисельними зверненнями акціонерів - фізичних осіб до Емітента.

Збори акціонерів ПАТ "Київгаз", призначені на 30 березня 2016 року, будуть проведені 18 травня 2016 року.

Головною причиною перенесення зборів стала необхідність зміни порядку денного, а саме - включення до нього питання виплати дивідендів в бюджет Києва та зміна статуту підприємства для забезпечення більшої контрольованості і прозорості його роботи. Крім того, до порядку денного буде включене питання звіту керівних органів компанії, що було однією з вимог дрібних акціонерів товариства.

Протягом останнього тижня до КМДА і Київгазу надійшли чисельні звернення від дрібних акціонерів товариства – фізичних осіб, які дізналися про проведення позачергових загальних зборів із засобів масової інформації, та не отримали жодного особистого повідомлення про їх проведення.

Зокрема 176 акціонерів - працівників підприємства (це більше половини від загальної кількості акціонерів) не отримали персональних повідомлень про збори, як це передбачено статтею 35 Закону України "Про акціонерні товариства". Недотримання порядку стосовно персонального повідомлення акціонерів є підставою для визнання рішень, прийнятих на таких загальних зборах, недійсними.

Таким чином, люди - дрібні акціонери підприємства звернулись до влади Києва та керівників Київгазу з проханням призначити чергові річні загальні збори та включити до порядку денного питання щодо заслуховування звітів керівних органів товариства та про виплату дивідендів акціонерам за 2013, 2014 та 2015 роки.

Відповідно до частини 2 статті 32 та частини 2 статті 33 Закону України "Про акціонерне товариство" акціонерне товариство зобов'язане щороку скликати загальні збори (річні загальні збори), на яких обов'язково мають бути внесені питання про затвердження річного звіту товариства, розподіл прибутку і збитків товариства, прийняття рішення за наслідками розгляду звіту наглядової ради, звіту виконавчого органу, звіту ревізійної комісії (ревізора), що відбудеться 18 травня під час наступних чергових зборів Київгазу.

Зараз ви читаєте новину «Збори акціонерів ПАТ "Київгаз" будуть проведені 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути