четвер, 27 березня 2014 18:07

Скандальну забудову на вулиці Гончара, 17-23 демонтують

Скандальну забудову на вулиці Гончара, 17-23 демонтують

Апеляційний адміністративний суд міста Києва виніс рішення, яким зобов'язує демонтувати незаконну забудову по вулиці Гончара, 17-23.Скандал навколо цього будівництва тривав шість років - воно ведеться у буферній зоні Софії Київської, що є заповідником та культурною спадщиною ЮНЕСКО.

"Сьогодні, 27 березня суд відмінив рішення Київради від 2004 та 2007 років про виділення земельної ділянки за цією адресою під забудову. Позивачами на суді виступали об'єднання "Громадська позиція" та "Демократичний альянс". Представники Київради на місце не з'явилися, мабуть, не наважилися. КМДА було на нашому боці", - говорить адвокат Марина Соловйова, яка представляла у суді інтереси киян.

За її словами, подальші дії - вирішення питання демонтажу споруди:

"Необхідно подавати позов про демонтаж від імені Міністерства культури, чи від КМДА - треба точно подумати, як буде краще. Приймати рішення про демонтаж, розробляти проект і демонтувати. Є питання, чи не рухне воно тепер, чи не пошкодяться старі будинки поряд. Раніше головний архітектор Києва Сергій Целовальник говорив про можливість зменшення кількості поверхів. Якщо казав, значить, є якісь технічні можливості вирішення цієї проблеми".

Зараз на Гончара, 17-23 уже зведено 8-10 поверхів - будівля має різну поверховість. Останні кілька місяців будівництво не ведеться, каже Марина Соловйова:

"Раніше було рішення суду про штрафування забудовника ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" на 170 тисяч гривень за пошкодження культурної спадщини. Це рішення досі залишається в силі, але гроші ніхто не виплатив, і у Мінкульту є претензії до цієї компанії. Треба порадитися із міністром культури Євгеном Нищуком, аби вирішити наші подальші дії", - розповідає Соловйова.

Зараз ви читаєте новину «Скандальну забудову на вулиці Гончара, 17-23 демонтують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути