Ексклюзиви
неділя, 27 жовтня 2013 17:22

Скандал на виборах у Грузії: Прем'єр-міністр розповів журналістам, за кого він проголосував

Скандал на виборах у Грузії: Прем'єр-міністр розповів журналістам, за кого він проголосував
Бідзіна Іванішвілі. Фото: AFP

Прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі порушив виборче законодавство, назвавши ЗМІ кандидата, за якого проголосував, повідомляє місцеве громадське телебачення.

Журналісти наводять коментар ЦВК з цього питання, де підтвердили, що виборче законодавство забороняє до закриття виборчих дільниць в прямому ефірі робити подібні заяви, зокрема, називати конкретних кандидатів.

Однак, зазначили в комісії, реагування на такий випадок не входить в прерогативу ЦВК, і з цього питання, ймовірно, зробить відповідну заяву Національна комісія з регулювання комунікацій.

Як зазначають ЗМІ, таке порушення передбачає певні санкції, зокрема, штраф.

Зазначимо, що Іванішвілі заявив журналістам, що віддав свій голос за кандидата від правлячої коаліції Грузинська мрія Георгія Маргвелашвілі.

За даними ЦВК Грузії, активність виборців за даними на 17:00 склала 39%, повідомила прес-секретар комісії Ека Азарашвілі.

Основними претендентами на пост є Георгій Маргвелашвілі від правлячої коаліції Грузинська мрія, Давид Бакрадзе від Єдиного національного руху (партія Саакашвілі) і Ніно Бурджанадзе від партії Демократичний рух - Єдина Грузія.

Раніше повідомлялося, що голосування на виборчих дільницях, відкритих за межами країни, проходить активно, однак у жителів Південної Осетії і Абхазії виникли труднощі з перетином кордону для участі у виборах.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі порушив виборче законодавство, назвавши ЗМІ кандидата, за якого проголосував.

Журналісти привели коментар ЦВК з цього питання, де підтвердили, що виборче законодавство забороняє до закриття виборчих дільниць в прямому ефірі робити подібні заяви, зокрема, називати конкретних кандидатів.

Нагадаємо, сьогодні в Грузії проходить голосування на виборах президента країни.

Зараз ви читаєте новину «Скандал на виборах у Грузії: Прем'єр-міністр розповів журналістам, за кого він проголосував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути