середа, 03 жовтня 2012 13:18

Сімейного лікаря можна буде змінити раз на рік

Сімейного лікаря можна буде змінити раз на рік
Фото: ukrtribune.com

Змінити сімейного лікаря можна буде раз на рік. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав  президент Всеукраїнського лікарського товариства Олег Мусій.

"По Києву процес обирання лікарів уже запущений. Мені вже видали опитувальник, де мені пропонують обслуговуватися у певного лікаря. Я його заповнив. Якщо цей лікар не буде мене влаштовувати, то раз на рік я матиму можливість його змінити", - повідомив Мусій.

Він зазначив, що для міста  запровадити систему вибору лікарів простіше. Але й селяни також матимуть можливість змінювати лікаря на кращого, навіть якщо спеціаліста доведеться викликати з сусіднього села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарям доплачуватимуть за точність діагнозу

Перезавантаження кращих лікарів не буде, тому що є понижуючий коефіцієнт: чим більше пацієнтів лікар обслуговує, тим менше йому платять за кожного наступного.

"Щодо пацієнтів, які живуть не за місцем прописки, то проблема поки не вирішена. Громадяни повинні і реєструватися там, де живуть і сплачувати податки. Адже держава щорічно виділяє суму грошей на медичне обслуговування жителів певної області. Якщо людина зареєстрована в Одесі, а живе у Києві, її гроші йдуть в Одесу. За які кошти їй мають надавати допомогу, коли гроші в іншому місті?" - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два тижні сімейний лікар ґвалтував 16-річну дівчину

Також, на його думку, у найближчому майбутньому не буде вирішено проблему тривалого добирання "швидкої допомоги" до пацієнтів.

" Навіть якщо лікарів забезпечити бензином і машинами, а дороги будуть у жахливому стані, ними все одно неможливо буде швидко дістатися до села.  За законом у сільській місцевості норма приїзду швидкої 20 хвилин, а у міській - 10 хвилин. Уявіть, водій швидкої зможе доїхати за 10 хвилин по місту, якщо стоїть у пробці ? Це й відповідальність водіїв, які не пропускають карету швидкої, за життя людей. До того ж в усіх цивілізованих країнах права смуга має бути звільнена для швидкої допомоги. За новим законом про екстрену допомогу машини швидкої допомоги будуть находитися не в одному місці, а розосереджені по місту. Буде фельдшерський пункт, де оператор бачитиме через супутник, у якому місті знаходяться карета швидкої. До місця виклику він відправлятиме найближчу машина, яка чергує у тому районі", - наголосив Мусій

Зараз ви читаєте новину «Сімейного лікаря можна буде змінити раз на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути