неділя, 01 червня 2014 10:12

Сьогодні на віче у Києві будуть вирішувати долю Майдану

Сьогодні на віче у Києві будуть вирішувати долю Майдану

1 червня о 12:00 на Майдані Незалежності в Києві відбудеться віче. Рішення про його проведення було прийняте підписантами Маніфесту спільнот Майдану.

Під час віче представниками різних громадських рухів буде запропоновано спільне бачення подальшого формату Майдану і його фізичного формату. На порядок денний поставлені питання про прийняття присяги новообраним мером Києва Віталієм Кличком за козацькими традиціями, реформування законодавчої системи і системи контролю та звітності влади.

Відзначимо, 31 травня в центрі Києва Самооборона Майдану мала намір провести суботник і прибрати територію до Дня міста, прибрати непотрібні намети і деякі барикади. Проте в день суботника активісти на Майдані заявили, що не збираються йти з Майдану і почали палити шини біля барикади під КМДА на знак протесту проти планів столичної влади прибрати намети активістів.

Нагадаємо, раніше міністр культури Євген Нищук пропонував провести останнє віче подяки на Майдані Незалежності, після чого прибрати намети і барикади з центру столиці.

Акція протесту в центрі Києва почалася 21 листопада 2013 у відповідь на призупинення урядом Миколи Азарова підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Після Вільнюського саміту Східного партнерства (28-29 листопада), розгону наметового містечка опозиції та прийняття 16 січня 2014 Верховною Радою законів, що передбачали посилення санкцій за участь у масових акціях протесту, Майдан прийняв різко антипрезидентський та антиурядовий характер, апогеєм якого стали криваві події 18-21 лютого 2014, в яких загинули 108 демонстрантів.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні на віче у Києві будуть вирішувати долю Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути