неділя, 02 листопада 2014 16:14

СБУ: На виборах у ДНР і ЛНР вручають повістки в російську армію

За оперативною інформацією Служби безпеки України, на псевдовиборах у Донецькій і Луганській народних республіках особам призовного віку вручають повістки про призов до армії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, додавши до повідомлення фотографії повісток.

Повістки видано від імені Міністерства оборони Донецької народної республіки, при цьому, відповідно до тексту повісток, адресату пропонується прибути до військової комендатури Донецька, маючи при собі паспорт і військовий квиток, на підставі законів Російської Федерації "Про оборону" та "Про військовий обов'язок і військову службу".

Автор: https://www.facebook.com/markian.lubkivskyi
 

Також повістки попереджають про те, що невиконання військових обов'язків тягне за собою відповідальність згідно з "Кодекс Російської Федерації про адміністративні правопорушення" від 30.12.2001.

"Сьогоднішні т.зв. вибори в ДНР і ЛНР Російська Федерація планує використати для поповнення чисельного складу підрозділів власних Збройних Сил (!)", – пише Лубківський.
Як повідомив радник голови СБУ, на сьогодні виготовлено і доставлено на контрольовані бойовиками території понад 30 тисяч повісток.

Нагадаємо, сьогодні в ДНР і ЛНР відбуваються вибори до до регіональних органів влади. Служба безпеки України вже відкрила кримінальне провадження щодо цього.

Зараз ви читаєте новину «СБУ: На виборах у ДНР і ЛНР вручають повістки в російську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути