понеділок, 08 лютого 2016 21:19

Шарлі Ебдо висміяв автора пропагандистського фільму про війну в Україні

 

Французьке сатиричне видання Charlie Hebdo розмістило публікацію, у якій з гострим гумором знайомить своїх читачів з новою жертвою кремлівської пропаганди - Полем Морейрою, автором скандального пропагандистського фільму про події в Україні.

"Пишамося, друзі мої! Після Депардьє, Надін Морано і Тьєррі Маріані у Франції з блиском з'явився новий корисний ідіот - Поль Морейра. Його фільм "Україна: маски революції", що транслювався цього тижня на Canal+, радісно підхоплює грубі прийоми путінської пропаганди старанно малюючи (за домогою брехні та упущення, а також маніпуляцій з монтажем) знак рівності між українськими крайніми правими добровольчими формуваннями, ЦРУ і революцією Майдану", - пише журналіст видання Iegor Gran.

На обкладинці останнього номеру, який вийшов друком вже сьогодні, скандальний журналіст зображений в образі комара, який смокче мозок у телеглядачів.

"Це треба було насмілитись: нічого не сказати про аншлюс Криму або гангрену війни, яку росіяни вели та продовжують вести на Донбасі. Коротше кажучи, велика робота, яка викликала ентузіазм Кремля, естафетна паличка, яка передається усіма його маленькими солдатами і ... Людством, яке знається на цих корисних ідіотах, породжуючи їх тисячі протягом десятиліть", - зазначає журналіст.

Нагадаємо, одразу після показу пропагандистського фільму про Майдан, французький Canal+ потрапив у непросте фінансове становище.

За три дні акції медіаконгломерата Vivendi SA, до якого входить канал, впали майже на 9%.

Фільм Поля Морейра про українську революцію, знятий в дусі кремлівської пропаганди, був показаний ще 1 лютого.

У той же день котирування акцій впали більш ніж на 5%.

Зараз ви читаєте новину «Шарлі Ебдо висміяв автора пропагандистського фільму про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути