понеділок, 03 березня 2014 00:42

Російських козаків, котрих направили у Крим, надурила власна влада

Російських козаків, котрих направили у Крим, надурила власна  влада

28 лютого більше двох сотень козаків з Краснодару було відправлено до Криму. Козакам пояснили, що відправляють їх у Крим з метою захисту російськомовного населення від кримських татар.

– Серед цих козаків є і 14 чоловік із нашого куреня. Я підтримую український народ і виступав категорично проти відправки хлопців з нашого куреня в Україну. Мені і самому пропонували, але я відмовився, неприємно мені ворогувати з братським народом, який бореться за свою свободу, на своїй землі,– розповів Gazeta.ua мешканець Краснодару, сотник козацької сотні Єрмоловського куреня Денис Козак.

 Які цілі може переслідувати влада Росії?

– Якщо влада так переживає за російський народ, так чому не відправляє козаків в республіки Північного Кавказу, де росіян дійсно гноблять або, хоч би, наприклад, в Ставропольський край, звідки біжить все російськомовне населення, а на ринках роздають листівки з написом: "Громадяни мусульмани, не купуйте удома у росіян, скоро вони вам дістануться безкоштовно". Очевидно, що влада переслідує інші цілі, а не захист російськомовного населення і, найстрашніше, якщо ради цілей політиканів почнеться братовбивча війна. Адже для неї зараз буде досить всього одного провокатора із зброєю в руках, який відкриє вогонь хоч у один, хоч у інший бік, тоді проллється перша кров і все – війна.

Якась попередня інформаційна кампанія велася?

– Нас цілеспрямовано намагаються зіштовхнути лобами, нам розповідають, як злі бендеровці нас ненавидять, що за російську мову на Україні хочуть ввести кримінальну відповідальність, хоча насправді це все не відповідає дійсності. Наш соратник Іван Полукаров вже не один тиждень знаходиться в Україні в епіцентрі подій і говорить, що до нього відносяться як до брата, і жодних антиросійських настроїв він не помічав.

Тобто введення російських військ у Крим є чистої води провокація?

Думаю, що так, це свого роду провокація. І повністю розумію незадоволеність українців, Крим, як би там не було, є українською землею. Дехто скаже: "Ось Севастополь - місто Російської слави, Хрущев подарував Крим Україні". Але ж Київ теж колись був Руссю, була Київська Русь, але зараз інший час, і в даний момент Крим є частиною України, і введення російських військ та козаків на територію Криму, українці можуть цілком справедливо розцінити як вторгнення, і матимуть рацію.

Якими можуть бути подальші плани козаків Краснодару, котрих направили у Крим?

– Хлопці з нашого Ермоловського куреня поїхали захищати російське населення від татар, що збунтувалися, і якщо насправді їх обдурили і буде наказ вступити в бій з Правим Сектором або взагалі з українцями, то вони пообіцяли розвернутися і поїхати назад.

А де зараз знаходяться козаки та якою бачать ситуацію у Криму? 

– Тільки що по телефону спілкувався з моїм другом і соратником, заступником отамана Єрмоловського куреня Артемом Аверьяновим. Він розповів, що знаходяться вони на блокпосту біля міста Джанкой. Ситуація дуже напружена, багато провокацій, яких саме – по телефону розповідати не став, але говорить, що справи дуже погані і схоже, війни не уникнути, як би нам це не хотілося. Артем говорить, що більшість місцевого населення відносяться до них дуже доброзичливо, чи то розуміють що більшість російських військових і козаків не по своїй волі туди приїхали, чи то надивилися по ТБ казки про злих фашистів, екстремістів з Майдану і просто бояться. Також розповідає, що, судячи по настрою кримчан, більшість з них дійсно бажають приєднання Криму до Росії. Хочуть бути росіянами? Будь ласка.
Можу висловити думку і не лише свою. Переїжджайте до Росії, хто ж вам не дає? У нас таджики і узбеки, які навіть не говорять по-російськи, отримують громадянство РФ за 10 тисяч рублів, а Путін вам його, напевно, і безкоштовно подарує, раз так за вас переживає, що аж війська в чужу країну ввів. Цікаво, ось якщо зараз, наприклад, російськомовні громадяни Америки, що живуть в російському районі Брайтен Біч, вийдуть на вулиці з Російськими триколорами і почнуть мітингувати, що їх ображають негри і вони хочуть, щоб Брайтен Біч приєднали до Росії, Путін і туди війська введе? Звучить як марення, правда? Та ж ситуація і з Кримом. Це їх країна і немає чого туди лізти. Кому з вас сподобається, якщо до вас в будинок прийде ваш сусід без запрошення і почне вас учити, як вам жити у вашому ж будинку?

Зараз ви читаєте новину «Російських козаків, котрих направили у Крим, надурила власна влада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути