середа, 15 серпня 2012 01:19

РПЦ нагадала Охлобистіну про заборону на партійну діяльність

РПЦ нагадала Охлобистіну про заборону на партійну діяльність

Глава синодального відділу РПЦ із взаємин із суспільством Всеволод Чаплін нагадав акторові Іванові Охлобистіну про заборону на партійну діяльність. Як заявив протоієрей "Інтерфаксу", "навіть заштатне або знаходиться під забороною" священнослужитель не має права бути членом партії.

Таким чином він прокоментував новину про те, що Охлобистін очолив вища рада "Правого дела". "Все чисто. Претензій бути не може. Я не політик. Моя справа - тільки ідеологія", - відповів Чапліну сам Іван Охлобистін.

Вранці 14 серпня лідер "Правого дела" Андрій Дунаєв заявив, що вища рада партії буде очолювати Охлобистін. Рішення про це було прийнято президією федерального політради.

За статутом організації вища рада - це не керівний, а консультаційний орган. Його членами можуть бути не тільки члени партії, а й будь-які громадяни Росії, які не перебувають в інших організаціях. Про те, що Охлобистін стане членом "Правого дела", не повідомлялося.

Іван Охлобистін був висвячений на священика у 2001 році. До 2010 року він служив під ім'ям отця Іоанна. Потім він попросив патріарха тимчасово призупинити його повноваження. У той же час в РПЦ підкреслювали, що він у будь-який момент може повернутися до служіння, якщо остаточно відмовиться від акторської роботи.

У 2011 році в РПЦ виступили проти висунення Охлобистіна в президенти. З цієї причини він відмовився від участі в кампанії.

Зараз ви читаєте новину «РПЦ нагадала Охлобистіну про заборону на партійну діяльність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути