пʼятниця, 21 березня 2014 14:58

Росіяни відмовляються пити українське молоко

Росіяни відмовляються пити українське молоко
oboi-dlja-stola.ru

Російське об'єднання молочників "Союзмолоко" попросило владу запровадити 2-річний мораторій на ввезення в Росію молока та молочної продукції з України у випадку її інтеграції з Євросоюзом.

Молочники бояться реекспорту європейських молочних продуктів. Середня ціна сирого молока в ЄС нижче російської продукції: 0,4 євро проти 0,55 євро, і після зниження мита на західному кордоні України це дешеве молоко може потрапити на російський ринок.

Втім, обсяги поставок імпорту молочної продукції з України в РФ зараз дуже незначні. За даними Держстату України та Федеральної митної служби Росії, в першій половині 2013 року в Україні виробили 50 тисяч тонн сухого знежиреного молока, з яких до Росії було відправлено всього 350 тонн.

За той же період було вироблено 170 тисяч тонн сирів, з яких менше 18 тисяч тонн експортовано в Росію.

Як стверджує директора департаменту тваринництва Мінсільгоспу Володимир Лабінов, невеликі обсяги імпорту і той факт, що в Росія немає ніяких обмежень на поставку продукції з Європи, робить обмежувальні заходи, пропоновані "Союзмолоко", непотрібними.

Нагадаємо, вчора в Россільгоспнагляді заявили, що вихід України з СНД припинить експорт української продукції тваринництва в країни співдружності та Митного союзу в першу чергу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відмовляються пити українське молоко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути