пʼятниця, 22 серпня 2014 14:25

Росія вирішила до 1 січня пускати в Крим частину українських продуктів

Росія вирішила до 1 січня пускати в Крим частину українських продуктів
Фото: zik.ua

Росія до 1 січня 2015 зняла заборону на ввезення на територію Криму і міста Севастополя ряду української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомило джерело в Россільгоспнагляді, пише РИА Новости

За останній місяць Россільгоспнагляд заборонив ввезення до Росії української рослинної продукції в ручній поклажі, багажі та посилках, всієї молочної продукції, сої, соняшнику та кукурудзяної муки; Росспоживнагляд - плодоовочевої продукції і рибних консервів, а також соку. Служби пред'являють претензії до якості цих товарів. Крім того, під забороною знаходяться також поставки в Росію свиней та продовольчої картоплі з України.

У відомстві зазначають, що до кінця поточного року підконтрольна йому продукція може ввозитися на територію Криму без дозволів Россільгоспнагляду, однак повинна використовуватися тільки там, без переміщення в інші суб'єкти РФ. Між тим, незмінним залишився заборону на ввезення свиней, свинини і свинарської продукції, а також продукції конкретних українських підприємств, щодо яких були введені обмеження на ввезення в РФ через невідповідностей за показниками безпеки.

Таким чином, до кінця року в Крим і Севастополь можна буде ввозити з України молочну продукцію, рослинну продукцію в ручній поклажі, сою, соняшник та кукурудзяну муку, а також картоплю. До соків, плодоовочевої продукції і консервам це не відноситься, так як вони знаходяться під контролем Росспоживнагляду.

Глава міністерства у справах Криму Олег Савельєв раніше відзначав, що певні проблеми з поставками продовольства в Крим можуть виникнути у зв'язку з низкою заборон, які вже ввела Росія стосовно українських виробників.

Зараз ви читаєте новину «Росія вирішила до 1 січня пускати в Крим частину українських продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути