вівторок, 17 березня 2015 14:08

Росія перекидає в Калінінградську область бомбардувальники та "Іскандери", а в Крим - ракетоносці

Росія перекидає в Калінінградську область бомбардувальники та "Іскандери", а в Крим - ракетоносці
Фото: militaryrussia.ru

Під час навчань з перевірки бойової готовності Північного флоту, підрозділів Західного військового округу і частин ВДВ, яку президент Росії Володимир Путін оголосив 16 березня, в Калінінградську область перекинуть винищувачі, бомбардувальники і наземні ракетні комплекси "Іскандер". Про це повідомляє "РБК".

"В Калінінградську область сплановано перебазування винищувальної і бомбардувальної авіації, а сухопутне угруповання на Балтиці буде посилене ракетними комплексами "Іскандер" Західного військового округу, доставку яких здійснять великі десантні кораблі Балтійського флоту", - розповіло джерело в Міноборони РФ.

В ході раптової перевірки бойової готовності відбудеться тренування авіації: в окупований Крим перекинуть стратегічні ракетоносці Ту-22М3.

В маневрах задіяні 38 тис. військовослужбовців, 3360 одиниць військової техніки, 41 бойовий корабель, 15 підводних човнів, 110 літаків і вертольотів. Навчання триватимуть шість днів - до 21 березня.

У вівторок, 17 березня, російське Міноборони оголосило про початок стратегічного командно-штабного тренування з управління військами, яким керує особисто міністр оборони Сергій Шойгу. "Низка військових частин і з'єднань Балтійського флоту, Південного військового округу, ВДВ приведені до вищого ступеня бойової готовності і приступили до виконання заходів по виходу на сухопутні і морські полігони", - говорилося в повідомленні.

У відомстві уточнили, що тренування проходить згідно з планом оперативної підготовки збройних сил на 2015 рік.

Крім того, Міноборони РФ оголосило про проведення цілої низки навчальних маневрів. У Східному військовому окрузі почалися навчання ВПС і ППО, в ході яких екіпажі винищувачів Су-30СМ і льотчики штурмовиків Су-25 відпрацьовували дії з подолання системи ППО супротивника і її знищення. У Нижньогородській області на танкодромі Муліно почалися масштабні навчання танкістів з бойової стрільби, в яких беруть участь більше 1,5 тис. військових танкового з'єднання Західного військового округу. Водночас в Баренцевому морі три угруповання надводних кораблів Північного флоту вийшли на спільні з авіацією навчання з пошуку підводних човнів супротивника.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає в Калінінградську область бомбардувальники та "Іскандери", а в Крим - ракетоносці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути