четвер, 29 жовтня 2015 11:44

Росія не переможе в Сирії - Держдеп США

Росія не переможе в Сирії - Держдеп США

Росія не зможе перемогти в Сирії, і в її інтересах добиватися зміни влади в країні. Про це заявив заступник державного секретаря США Джона Керрі Ентоні Блінкен, повідомляє ВВС.

"Вони не можуть перемогти в Сирії. Вони, можливо, у змозі допомогти Асаду не програти, але перемогти не можуть. Їхні дії на підтримку режиму на землі не призводять до якихось особливих успіхів. Вони незначно просунулися незважаючи на безперервні атаки російської авіації", - сказав Блінкен.

Він переконаний, що в Росії більше причин і можливостей підштовхнути Асада і його режим до передачі влади.

"Всі сторони конфлікту визнають, що військового вирішення сирійського питання бути не може. Зараз це починають розуміти і росіяни", - запевнив чиновник.

Нагадаємо, що конфлікт на Сході набув нових форм після початку повітряної військової операції Росії в Сирії 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада. Йому з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія надає підтримку. А країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Зараз ви читаєте новину «Росія не переможе в Сирії - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути