середа, 26 березня 2014 11:51

Росія хоче змусити Google позначати Крим російською територією

Депутат Держдуми з фракції "Єдина Росія" Олександр Сидякин просить Федеральну службу з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій та масових комунікацій перевірити дії російського представництва Google із позначення Криму як української території на відповідність законодавству.

Крім цього, Сидякин просить оцінити електронні карти Bing компанії Microsoft, а також російську "Вікіпедію", яка вказує Крим як спірну територію Росії і України.

Депутат зазначає, що відповідно до укладеного міжнародним договором і федеральним конституційним законом, підписаним президентом Путіним, в російському правовому просторі Крим є суб'єктом РФ.

При цьому депутат Сидякин послався на прецедент, створений компанією "Яндекс", яка вирішила по-різному позначати Крим для інтернет-користувачів України та Росії.

Сама компанія "Яндекс", коментуючи своє рішення, пояснювала його тим, що представництво компанії в Україні працює за українським законодавством і не має правових можливостей вказувати Крим неукраїнською територією. 

Виходячи з цієї логіки, російське представництво Google буде зобов'язане змінити свої інтернет-карти відповідно до закону РФ, який визнає півострів своєю територією.

У самому представництві Google в Росії не змогли оперативно прокоментувати, чому для російських користувачів на території Росії Крим позначається на інтернет-картах компанії як українська територія.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче змусити Google позначати Крим російською територією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути