четвер, 28 травня 2015 08:36

Російських студентів та офіцерів хочуть навчити боротися з "кольоровими революціями"

Російських студентів та офіцерів хочуть навчити боротися з "кольоровими революціями"

У Росії в програму навчальних військових центрів, факультетів військового навчання і військових кафедр може бути включений новий курс з протидії "кольоровим революціям". Про це пишуть "Известия".

З такою пропозицією в Міноборони і Міносвіти та науки звернувся голова комісії Мосміськдуми з фізкультури, спорту та молодіжної політики Кирило Щитов.

Крім того, у видання є текст звернення депутата в Росмолодь з проханням передбачити лекції про "кольорову загрозу" в програмі патріотичного виховання на 2016-2020 роки. У Міноборони та Росмолоді вже заявили, що розглянуть пропозицію Щитова.

У зверненнях політик зазначає, що за останні кілька років "в цілій низці держав внаслідок застосування технологій "кольорових революцій" відбулися державні перевороти, що призвели до повної або часткової дестабілізації політичної системи і, як наслідок, до розвалу економіки і соціального забезпечення".

Щитов переконаний, що спецкурс про технології "кольорових революцій" необхідний чинним офіцерам і офіцерам запасу. Для молоді депутат пропонує "передбачити відповідні інформаційні заходи" про технології "кольорових революцій". Про обов'язковість відвідування таких заходів студентами або школярами Щитов не згадує.

У Росмолоді повідомили, що вже отримали лист Щитова й ідею попередньо підтримують.

У прес-службі Міноборони РФ повідомили, що звернення Щитова буде розглянуто в установленому порядку, коли надійде у відомство.

У прес-службі російського Міносвіти не змогли надати оперативного коментаря про ініціативу депутата.

Зараз ви читаєте новину «Російських студентів та офіцерів хочуть навчити боротися з "кольоровими революціями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути