вівторок, 23 лютого 2016 03:32

Російські опозиціонери підтвердили участь чеченського батальйону "Смерть" у бойових діях на Донбасі

Російські опозиціонери підтвердили участь чеченського батальйону "Смерть" у бойових діях на Донбасі
Фото: korrespondent.net

Частина доповіді "Загроза національній безпеці", яку російська опозиційна партія "ПАРНАС" має намір представити сьогодні, 23 лютого в Москві, опублікована на сайті "Новий час". Доповідь "представляє системний аналіз політичного режиму, встановленого в Чечні Рамзаном Кадировим. Зокрема, автор розкриває механізми корупції в республіці, описує специфіку і склад особистої армії Кадирова, а також особливості взаємовідносин керівництва Чечні і федерального центру", - наголошується на сайті партії.

В опублікованій частині, зокрема, йдеться про участь бойовиків Кадирова в конфлікті на Донбасі. "Кадировські бойовики демонструють свої навички не лише на міжнародних змаганнях, але і в реальних бойових умовах. Наприклад, під час збройного конфлікту на території Донбасу проти українських військових діяли загони бойовиків з Чечні", - йдеться в тексті.

Зокрема, зазначається, що 19 листопада 2014 року з'явилися документальні свідчення створення на території Донбасу окремого чеченського батальйону "Смерть", сформованого з ветеранів силових структур Кадирова.

10 грудня 2014 року оприлюднено відео, що зафіксувало пересування батальйону "Смерть" на території Донбасу. Один з командирів батальйону з позивним "Стінгер" заявляє, що батальйон налічує близько 300 бійців у Донецькій області з мінімальним бойовим досвідом 10 років. За його словами, до 70% бойовиків - вихідці із спецназу, причому більшість з них мають державні нагороди.

Бойовики брали участь у боях за Донецький аеропорт.

В "ПАРНАСІ" повідомили, що повний текст доповіді буде доступний з 13:00 завтра на сайті: http://www.putin-itogi.ru/ugroza/

Дата його презентації присвячена річниці сталінської депортації чеченського народу.

Зараз ви читаєте новину «Російські опозиціонери підтвердили участь чеченського батальйону "Смерть" у бойових діях на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути